Pages

Saturday, August 28, 2010

oUh! SeSAknyE biLA HampiR TibA RAye!

Ni mase raya taun lepas, memandangkan angah tak dapat cuti,kitorang pon pegi la otel tempat die keje


Ini kesah perihal semalam punya cerita. Nak shopping raye punya pasal,.aku sanggop meredah ribuan orang. Sebelum pegi ktm, aku cari mangsa yang nak anta aku pegi ktm ukm...call sue,dia baru bangun, stay up gaknye malam tadi...nampk dani macam online kat fb,,aku pon buzz,,no respon..ok,last chance..aku taip mesej kat mus..."mus, bz tak? tolong anta ke ktm boley?"..bape minit pastu, die pon reply.."boley jerk"...ok..hepy time..thanx mus..hehe..
Bertemankan abang ijan memandangkan skill mus memandu belom tahap profesional lagi, dia jempot aku depan blok D...sampai kat ktm,,mak ai!! berduyun makhluk ALLAH bergelar manusia berjalan menuju ke ktm,.rata-rata student UKM..haish,,,diorang ni tak reti dok bilik ke? bagi la aku peluang berjalan sekali sekala...Aku pon beratur panjang nak beli tiket. Tengah beratur, terlepas aku satu train..ish! ..kambing tol nak kene tunggu berape lame lagi la ni... ade la sejam aku tunggu next train sampai..bila train da depan mate, satu hal lagi aku nk merempuh berpuluh manusia dalam train tu...ada sampai pengsan-pengsan lagi..kalah isi sardin dalam tin dia punye padat..kalau train tu brek mengejot pon aku takkan jatoh rasenye..360 darjah ade orang yang berdiri rapat-rapat..naseb sume perempuan keliling aku, koc wanita kan. tapi ade gak la sorang dua hamba Allah yang konflik identiti,selambe je berhimpit ngan wanita-wanita dalam koc yang berlabel "wanita sepanjang masa", x paham kah mereka? atau mereka dilahirkan dengan dua jantina? ok..biarkan mereka. full stop.
Continue pasal shopping raye,,sepanjang perjalanan dari stesen UKM sampai stesen Putra, aku berdiri,,ade la dalam 40 minit...penat jugak la disebabkan oksigen yang limited. Cik abang sayang aku plak datang lambat jmepot aku kat putra. rase macam nak mengamuk pon ade, tapi sayang punye pasal, ok je la...bukan ape, aku takot dudok lame-lame menunggu memandangkan kadar jenayah yang semakin meningkat kat Malaysia ni, ragut la, rogol la..ish,,takot akak..
Bila cik abang sayaang da sampai, muka dia bukan main muncung lagi, katenye kalau nak ke jalan tar memang tersangat la sesak, KL kan...urm...aku pon tarik muka memandangkan da seminggu dia janji nak bawak pegi jalan tar tu. untuk memujuk aku, dia cakap "kita pegi Selayang Mall dulu ye,malam sikit kita baru kita pegi jalan tar", oleh kerana aku awek yang baik, aku pon cakap "baik abang".
kitaorang pon round2 Selayang Mall,ok, not bad la,,best la jugak,,sampai la lepas maghrib, baru kitaorang gerak pegi jalan tar, satu hal lagi,,beribu makhluk Allah g shopping kat cni,,,,bersesak-sesak la jalan sepanjang berjalan-jalan kat situ. yang menariknya, bersepah baju raye,baramg2 nak raye n macam2 la persiapan raye yang murah2. masing-masing tak nak kalah, ade yang siap sanggp jadi model bergerak, pakai baju melayu sambil promote kedai,,adoi bro,,lu x panas ke?? 
aku pon x lepaskan peluang untuk bershopping memandangkan bersusah payah aku bersesak dalam ktm, aku beli barang yang mak mintak, handbag, ok jalan lagi, cari plak barang abah, puas round, finally jumpe juga, kemeja ala2 yasin kumpulan nasyid tu pakai, beli plak baju kurung athirah...da penat jalan, nampak plak telekung yang memang da lame aku nak beli. Kesian tengok abang sayang yang menemani aku berjalan hampir dua jam, aku pon ajak balik, kesian die,, last2, aku tak beli pape untuk aku,,okay,,raye nnati aku pakai telekung nampaknye...huhu..
selamat berpose n selamat ari raye sume..=)

p/s: shopping raye biar beringat..okay?

Monday, August 23, 2010

aku dan tangga


haish....letih....hari2 naik turon tangge..
tiap hari sebelum pegi klaz saya kene turon tangge..
pulang dari kelaz saya kene naik tangge...
untuk naik ke bilik, saya kene naik tangge (tingkat 5 ok..)
nak turon dari bilik, kene turon tangge..(nak terjon, patah kaki plak..)
oleh yang demikian,,betis dan peha saya suda mula berotot..memandangkan suda 3 tahun saya turon naik tangge IBU ZAIN.....

sekian..

familia part 2


ok la smbungn dr entri yg lepas...mals gle nk updte blog..kdg2 xde mse sgt pon nk menghadap bende alah ni...ermm....aritu da smpi yg no 2, ha..yang ke 3 plak, aku la...xde yg menarik pon pasal aku..ok,,skip la...
yang ke 4, ijam...haaa...klu nak tau..ijam ni mase kecik sangat la keras kepale dan nakal..mase lahir je da nmpk..haha..die lahir je,black out 1 hospital..petir plak smbung menymbung..hebat x hebat? =) mase kecik2 die x mintak mainan cam budak2 seantaro dengan die...lori mainan ke, robot ke..x main la..x jantan konon...ape yang die mintak bende yang tak sepatot main cam parang,tangguk, pisau..dan sume2 la yang x patot main..tunggang kambing atok kat kampung pon die penah..kih2..


fitri...adik aku yang paling kurus dan tinggi..yang lain sume lemak bersepah..die ni je maintain...tp perangai die ni pelik..die suke main ngan binatang..ingat lagi mase die kecik2...ktorang balik kampung,tibe2 die menghilang..alih2 tengok kambing atok aku da berkeliaran...rupenye, die g bukak kandang kambing tu.,..burung tekukur pakcik aku plak..abis die lepaskan..dari berbelas ekor,,tggal sekor..nak marah pon x bley budak kecik kan..
yang ke 6...asyraf,,paling sehat sekali..bab makan memang die handal...fevret die g mancing kat parit depan umah...dapat haruan, g jual kat cine wat tong2 dwet belanje..yang ke 7, ojan..die ni mulot cam kambing sket..cakap nak lepas jew...melawan no 1..x kire la ngan sape,,abah ke,,mak ke,,along ke,,ckgu ke,,sume die brani sound...trok btol..hehe..tp die ni penceria rumah..xde die sunyi je rase..
yang ke 8 plak,puad..die ni plik sket..x campor org sangat,,,suke wat keje sendiri..tapi kreatif,,hasil keje die die g jual kat orang cam lukisan kartun ke, topeng ke...pandai cari dwet,,gud2..
yang ke 9,, sape erk..ceh,,bley plak lupe...hehe...aiman..budak malas g skola..baru darjah satu da tnye mak soalan ni..."mak,bile aiman nak abis skola?" kambing punye budak!
pastu yang ke 10 plak ayoi....die ni panas baran.....nakal...degil....ish..sakit ati jage die..hehe..tapi da name pon adik kan..aku tetap sayang..
yang paling bongsu,,,bongsu ke?
ye2 bongsu..tolong la mak ain tak nak adik lagi..bley tak macam tu..? hehehe..
athirah ni la yang da rampas takhta aku sebagai tunggal pompuan..punye la aku marah dapat adik pompuan, tapi lame2,,makin sayang kot..hehe..mentang2 9 abang, perangai pon da macam jantan..huhu....

Wednesday, August 18, 2010

familia....




tengah aku dudok sorang lepas mengenyangkan diri mase berbuke td,tbe plak teringat kat keluarge tercinte...kalau la aku ade magik...plingggg! da sampi umah....yeah...boleh buke ngan si gendot2 aku yang kat umah tu..haish...tu kalau aku ade magik la...
urm....rindu kat mak yang slalu je tenang dan sabar,,,,tp slalu confident ..hehe...kalau beliau cakap begitu,,begitu la...sampai la ade bukti yang menyatakan ape yang dia cakap tu tak betol..baru la dia akan mengangguk tanda faham..haha...mak..mak....ain tetap sayang mak..=)
abah? abah lain plak halnye....urm..abah tegas,,tapi hatinya baik...name pon abah kan...sebab tu ALLAH cipta mak untuk abah, supaya mak jadi penenang abah...kalau la dua2 bersikap penenang alamatnye..naik kepale la kami adik beradik..kalau dua2 tegas plak..haaaa.....kami adik beradik nak bercakap pon takot gak nye..senyap sunyi la rumah..
kalau nak cite perihal sorang2 pasal adik beradik kat umah tu x abis sehari aku menaip kot..mule ngan along la...die ni jenis lelaki yang sempoi....ikot suke die je nak pakai pe...x pandai menyemart langsung..dari terengganu nak ke banting, selambe je die pakai selipar jepon ngan beg sandang mak wan (nenek belah mak)bawak g pasar..uh..sempoi abis! tapi die ni lantang bersuare..name pon anak sulong..=)
abang aku yang no 2 plak,badan nye mak aih...besar dan gagah,,haha,,gagah ke..yang pastinye..kalau along berdiri sebelah angah,,kompem2 along tenggelam...aku ingat lagi yang angah ni x boleh dicuit...kalau satu jari aku sentoh die, satu jari jugk la die nak sentoh aku,,,keliling umah die kejar nak sentoh aku pon die sanggop...aku pon lagi suke la menyakat..bila da besar,die jd orang yang betol2 workaholic....kadang sminggu aku balik pon x jmpe die...bila aku da tido baru die balik..bila aku bangun,,die da pon g keje..rajin kan?

ok la..stop dulu..nak g traweh..=)

Sunday, August 8, 2010

MAHU DIA HALAL BUAT AKU......


baru arini aku update blog..hehe..
arini wedding a'ein....die sgt cntik okay..=) hsbnd die pon bley tahan la....ermmm....berkwn x lme pon,,then tros kawin..tu la namenye jodoh...
tahniah wat a'ein n slamat pengantin baru....

klu bercnte bagai nak rak pon klu bukn jodoh, x jd jugk...ermm....
3 taun da ak berkawan,,tkotnye klu bukan dia utk aku....byk mase yg aku luang utk die..yg paling byk aku bazirkan, air mate aku ni....gado....pujok...baik.....lumrah bercinta...

semoga hubungan aku kekal selamanyer ngn dia,,,tp bukan hnya bercinta...aku MAHU DIA HALAL BUAT AKU>>>>>

Wednesday, April 28, 2010

TaMAt suDA.....

da tamat taun dua....=) masok sem baru ak da taun tiga....makin bz...tesis lg..huhu..tak lme lg da abis degree....yes! spnjg dua taun mcm2 ak rase...ngn kgkwn...ke sane ke mari...mmg best....

baru2 ni g icity...cantik! mmg cantik!...batak kan? ye..mmg ak batak...ak tak tau plak yang ade bndar cantik camtu....=)kami tgkap gmbar mcm org gile..smpi ke lorong2 gelap..haha..

ok la..nmpknye...selma 3 bulan ak tak update blog....n tak dpt jgk ber'facebook'ing ngn kgkwn..uhuk2....=(

hepy holiday sume.....

Sunday, April 25, 2010

i lovE my BUddiES!!!!

yeah! semlm...hari yg paling ak hepy....
fifi,bob,mira,edy n naguib....yes! mereka...mereka wat ak hepy...sgt2..
lepas ketensionan exm...mereka wat ak gembira..
kami terpekik terlolong slama 2 jam..masing2 syok sndiri seolah2 suara diorg cam sedap...ok2..mmg sedp....suare ak je sampi ke bulan..haha..
tp takpe..yg penting ak enjoy...
sporting gile diorg nie...my hubby plak...aha! nyanyi kan lagu smbil pndg ak..ops! romantik kan? kih2....muke je ganas..ati ade taman...=))

ok...smlm jgk la sume cte terbongkar....fifi terkejot camne ak ley sgkut ngn edy...walhal tak penah la plak ak tego si mamat tu...nk wat camne..jodoh kan org kate..hehe...amiinnn..=)

ok...sume sejrh lame di ungkit..dengan bob n awek ganu nye..si fifi..mira..masing2 ade cerite tersendri...oh yeah! hepy tahap gaban...tu yg plg best..

pape pon yg jd da pon jd kenangan n sejarah...tak perlu diungkit atau dikesalkan...
biasalah itulah warne2 kehidupan...ade color yg cantik,,,,ade yg tak...tp bile digabungkan sume nye nmpk indah....ye....klu satu warna..tak ke kusam....setiap yg jadi tu da dirancang n pasti ade sebb nye, hanya DIA yg tau....=)
kamu, kamu, n kamu jgn salahkan takdir ye..trime dgn hati yg terbuka..

ok kgkwn,,,,next tyme kte kuar lg erk....

ok...fullstop....nk stdy...still ade satu lg paper..=)

Friday, April 23, 2010

PeLiTA....~~

aku suke lagu ni...
bg semgt kat aku..lirik die..perh! best...sgt2!


A.P.I- Pelita(Lagu Tema Hooperz)

Verse_1
Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
slama ini,

Verse_2
Tak pernah sesaat daku menyesali,
apa yang telah aku nikmati,
apa ku alami,

slagi hayat di kandung badan,

Korus:
Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,

kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita

sehingga hembusan nafas
yang terakhir.

Verse_3
tak pernah sesaat ku mencurigai,
apa yg telah aku kecapi,
stakat ini,

Verse_4
tiba saatnya kan ku tangisi,
pada yang pergi, takkan kembali
Kembali lagi,

ulang Korus.

Bridge:
Slagi jasadku belum terkubur!
Slagi tubuhku, belum ditimpa uzur!
pantang datuk nenek moyangku,
Berundur!

Ulang Korus x 2

Akan Ku Pancar Cahaya Seperti Pelita,
Ke Srata Dunia,
Seperti Cahaya…….

Sunday, April 18, 2010

tensiON>>???

tension..tension..tension...tension ble stdy tak masok....haish...bley plak semlm ak nangis cam kene pukul sbb stdy tak masok..arrrrgggghhhhh.....

then,, arini,,,ak hentam je ape yg terlintas...perkmbangan tumbuhan,.,,otak aku kuncup je tak kembang2..puas ak gune kurniaan ALLAH ni utk jwb...segala sereblum serebrum n sel2 otak aku kerah..hampeh gak..huh! bnyk dose kot sbb tu tak dpt jwb..hmm...

tbe plak si die call...ptotnye ktorg kuar arini,,,tp.....mcm2 alasan die bg..interview la...kemas umah la....urmmm..geram tol..nseb bek ak syg die...rupe2 nye die sakit...die kate die sakit tulg blkang..bhye ke tak ak tak tau...yg penting ak tak nak ilang die...='((((((

AKU DA BOSAN..

bosan? pe jadah nye..stdy la wei..exam kan ni! ahh..aku tension..da tepu kpale otak nie..
ak msj si die...
esok kite jmpe kan? die jwb..."sy ad inteview" ...ermmm..die da jnji nk bwk ak mkn big apple..=(
die tipu...bukn...die tak tipu...die cume wat ape yg penting..
die cakp nk cari keje yg lg bgs.. utk ak jgk...
klu tak kumpul dwet skg, da kawin nnt nk mkn pe? pasir? huh..ak balik yg kene marh..ok2..ak phm.,.=/
npe ak ssh nk phm die? kesian die keje penat..ak ni tak abis2 mengade arap dpt lynn sesmpurna putri..smpurne ke? erm...maafkn sy ye awk..=((((

aku yg gedik:=((((

Friday, April 16, 2010

rinDU...=(

a.k.u. R.I.N.D.U. d.i.e......=(

c.i.n.T.a..

+++~~~.....=((((

haish.......

aku : ain..

CinTA??



ape yg ak tau pasal bende tuh??
cinta monyet? cinta sejati? cinta memain?ermmmm..
ape erk? klu nk cite pasal cnte monyet, pernh kot skali ak terjebak..hahaa..mane tak nye..bodo lg mase tu..bley plak ak tggu sorg mamat ni sampi 5 taun lamenye...lebih kot...dari form 1 sampai la matrik..aiyooo...bodo tak? walhaal melambak je lelaki lain..tak kesah la camne die sakitkan ati ak..ak tak kesah,,yang ak tau aku suke die..suke jew taw..bukan cnte..huhu..ak tau die perasan yang ak suke kat die..tp die wat tak tau..sampai la die break up ngn awek die..ak lg ape..gembira bukan main! haha..mase tu ak kat matrik..die cite kat ak..then, tbe2 jew die nk ak jd awek die.yes! hepy! hm..mase tu ak tak pk yang die jenis lelaki yg tak bley tanpa teman,,bygkan la..baru break up then jd pakwe ak plak..ak tak pk sume tu yang pntg ak da dpt die..=)gatal nye ak! bukan gatal la..ak pon ade perasaan nk ade pakwe gak..huh! desperatenye ayat ak..hihi..tp tak lame..16 sep 2007 ak break up ngn die..coz die kate die tak ley tros tipu ak..die masih sayng awek lame die..sedey2..ak nangis gak..w'pon baru sebulan ak ngn die..tp nseb bek die jujur dari tros tipu ak...so,,ak takde la marah sgt kat die..perasaan kan takde sape ley pakse..ptotnye ak sedar dari awal yang die cume nak ak temn die..ermmm..pape pon ak still kwn ngn die smpi skg...

now..ak da jmpe kekasih ati ak...da nk masuk 3 taun pon..=) gmbira sgt ngn die..camne ak jmpe die?
haha..die penghulu kem plkn ak..tp kitorg tak penah tego pon..smpi la mase ak nk kuar..tibe2 die dtg bg dwet singgit bentuk tshrt...ak heran gak..special nye ak..dpt hadiah drpd penghulu..die sndri pon tak tau npe die snggop tggu ak utk die bg hadiah tu..=)
aku rase die la cinta ati ku selama nye...cheewaah...jiwang plak..haha..erm...seorang lelaki yang penyabar ngn sikap ak...penyayang,,layan ak ngan baik...cube sedaya upaya utk tunaikan ape yg ak nak..takde sape yang ley ganti die..=)

"When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams."
aku: ain..=)

kisah hidup aku....=)

hmm..tak byk yang menarik dalam idop ak ni...sebb ak cume insan biase yang ntah org perasan ke tak ak wujud..=) asyik idop jauh dari famili(tp takde la jauh mane pon)....ak....anak ke 3 dari sebelas...kakak kepada 8 orang adik...dulu cume ak sorg tunggal pempuan..bile lahir adik ak yang bongsu,,(erm...insyaallah bongsu..haha) ak rase tergugat..byk kali ak doa supya mak ak ngandung adik laki lg..w'pon da melambak adik laki..yela..konon2 takot jatoh takhta ak sebagi pempuan tunggal..




5 hb 3...lahir la sorg bayi pompuan yang comel....bile tgk muke die...ak jd rase syg gile kat die..sayang sgt2....ATHIRAH...ak yang letak name tu..sempena name kwn baik ak....sebb kwn ak tu cantik n pandai..ak hope adik ak pon cantik n pandai bile da besar..huhu..=)

takde pe nk tulis saje2 jew coz baru arini ak wat blog..

utk ape pon ak tak tau..bosan stdy kot..haha..

aku: ain..=)

Thursday, April 15, 2010